Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

The Row

General

In de nieuwe Amsterdamse wijk Aan het IJ ligt The Row, een speels woonblok ontworpen op comfort en woongenot, met bij elk appartement een royale buitenruimte. Het is een opvallend ranke verschijning in het statige stedenbouwkundige grid van de nieuwe Amsterdamse wijk.

Stedenbouwkundig plan met zeer hoge dichtheid

"Aan het IJ" is een nieuwbouwproject aan de Noordelijke IJ-oever op het voormalige Shellterrein Overhoeks. Het unieke plan is ontworpen door Geurst & Schulze architecten en heeft een zeer hoge dichtheid en veel groen, geïnspireerd op (Amerikaanse) woonhotels uit de jaren ’30. The Row hoort bij de derde fase van het plan en deelt kavel A met The Grid, ontworpen door KCAP architecten. Op de kavel waren twee L-vormige woongebouwen voorzien rondom een groen binnengebied. Het stedenbouwkundig plan schrijft voor dat na vijf verdiepingen de gevel trapsgewijs terug moet wijken, op een aantal specifieke plekken in het gebied na. The Row is zo’n uitzondering vanwege de positionering naast een parkje.

Twee compacte torens als basis

Het door Amvest en Ymere ontwikkelde complex omvat een grote diversiteit van 92 vrije sector huurwoningen. Comfort en woongenot stonden voorop in het ontwerp. Materialisatie, indeling, buitenruimte, maar ook de schaal van het complex dragen bij aan de beleving. In plaats van één massief L-vormig volume te maken is er door DP6 voor gekozen om twee kleinere, compacte woontorens te realiseren met elk een eigen ontsluiting. Alleen het volledig transparante entreegebied wordt gedeeld.

Waardevolle buitenruimtes

Uitzicht en zon optimalisatie van de buitenruimtes bepaalden verder de vorm van het woongebouw. De voor een groot deel overhoeks liggende ruime balkons geven het wooncomplex een expressieve plasticiteit. Door het slanke beton en de transparante balustrades is de binnen-buiten beleving vanuit de woningen optimaal, wat tegelijkertijd ook de levendigheid en veiligheid op straatniveau vergroot. Ook zorgt het voor optimale lichtinval binnenin de woningen. In het binnengebied, tussen de twee gebouwen van kavel A, ligt een parkachtige tuin die door alle bewoners gebruikt kan worden, een waardevolle toevoeging op de individuele buitenruimtes.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following The Row. Click here to see everything you're following.
You stopped following The Row
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
The Row is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites